Bildiğimiz kalp şeklinde üç yaprağı olan… Uluslararası terminolojideki adı Arapça kökenli “Alfalfa”. Baklagiller familyasından; yüksek protein ve mineral içeriği nedeniyle hem yaş hem de kurutulmuş hayvan yemi olarak kullanımı yaygın ancak insana da pek çok faydası var. Şiddetli mide bulantılarının tedavisi için mükemmel bir çözüm. Böbrek taşı ve idrar yolu enfeksiyonları gibi üriner sistem rahatsızlıklarda da etkili. Toksinleri karaciğerden ve gastrointestinal (mide ve bağırsak) yollardan temizlemek için de ideal. Ayrıca kolesterol düzeyini dengelediğini, kötü kolesterolü düşürdüğünü gösteren bilimsel bulgular yer alıyor. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir kaynak. Genel besin değerinin yüksek oluşu nedeniyle enerji eksikliğini önleyici; ayrıca içerdiği saponinlerin kanı ve karaciğeri temizleyici özellikleri olduğu üzerinde duruluyor. Kansızlık çekenlere faydalı olduğu kadar, bir hastalıktan sonra fiziksel iyileşmeyi hızlandırmaya da yardımcı olabilir. Özellikle ABD ve Avustralya mutfağında salatalarda kullanılıyor.
Bitki Ara
Kategoriler
Son Yazılar
- sanal sohbet – sanalsohbet.org
- Organik Bal’ın faydaları
- Kemik Suyu ve Faydaları
- Ödem Yapan Besinler
- Ağrı Kesici Şifalı Bitkiler Nelerdir?
- Limonu saklama tüyosu
- Keçi Boynuzu Diyeti Nasıl Yapılır?
- Sirkenin Faydaları
- Proteinin Faydaları
- Isırgan Otu Çayının Faydaları
- Kantaron otu ve faydaları kullanımı
- Brokolinin Bilinmeyen 12 Faydası
- Kırkkilit otu faydaları
- İncir suyunun faydaları
- Kuşburnu çayının faydaları
- Limon Kabuğunun Faydaları
- Topuk Dikeni Bitkisel Tedavi, Topuk Dikeni Nasıl Geçer?
- sertleşmeye iyi gelen bitkiler
- cinselliğe iyi gelen şifalı bitkiler
- Kudret Narı Faydaları