Peynirli Kabak Sandalı Tarifi

Peynirli Kabak Sandalı Tarifi İçin Malzemeler
4 orta boy kabak
2 yumurta
200 gr kadar beyaz peynir ( ben yağlı ve light birlikte kullandım, seçim sizindir)
Maydanoz
Karabiber, pul biber

4 kabağın dışları kazınır, boylamasına 2 ye ayrılır ve suda tuz ilavesiyle haşlanır. Haşlanırken dağılmamasına dikkat etmeliyiz.
Bir miktar soğuduktan sonra ortalarındaki çekirdekli kısımları kaşıkla çıkarılıp alınır ve bir süzgece alınıp suyunun iyice süzülmesi beklenir.
Bir kasede peynir ezilir, 2 yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber ve pul biber ilave edilip çatalla birbirine yedirilir. Kabakların içine doldurulur.
Fırının ızgara fonksiyonunda 220 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar tutulur. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir