Pepino nasıl yenir? Pepino Nasıl Tüketilir?
Meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi, meze olarak, dondurmalara katılarak, karışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmakta, reçeli, marmelat’ı yapılmakta, ilaç sanayinde ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Bazı G. Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir.
Pepino Meyvesinin Bilinen Faydalı Özellikleri
Şeker Hastalıkları,
Kemik Erimesi,
Dalak Yetmezliği (Tromoksin),
Bağırsak Kanseri,
Gen Hastaları,
Mide Rahatsızlığı,
Safra Kesesi Rahatsızlıkları,
Anemi (Kansızlık) Hastaları,
Hemofili Hastaları (Kanın Pıhtılaşmasındaki Bir Bozukluğa Bağlı Kanama Hastalığı),
Çocuklarda Kemik Gelişimi Sağlamakta,
Eklem Romatizmasına İyi Gelmekte,
Kolesterolü Düşürmekte (Hastaları tarafından beyan edilmiştir),
İdrar Söktürücü Özelliği Vardır.
Kilo Problemine İyi Gelmektedir. Diyet Yapanlar Daha Çok Tüketmektedir.
Muhafaza Koşulları:
Gece gündüz sıcaklık farkı fazla olmayan ılıman bölgelerimizde (Karadeniz , Ege , Marmara , Akdeniz ) bahçe üretimi yapılabilir.
Pepino soğuğa karşı duyarlı olup, +5º de bitki gövdesi zarar görür, 0ºde tamamen kurur.Bu nedenle gece ayazlarına karşı korunmalıdır.
Besin Değerleri:
1 kg. meyvede 56 gr. suda eriyebilir kuru madde verir. 57 gr. suda eriyebilir şeker, 1 gr. Protein, 480 mg. C vitamini, 107 mg. P, 1150 mg. K vitamini bulunmaktadır.