Opuntia ficusindica “Dikenli İncir”

Opuntia ficusindica “Dikenli İncir” derler. Ayrıca pabuç inciri, frenk inciri, kaynana dili gibi başka isimleri de var…
Dil biçiminde, yassı ve dikenli dalları olan kaktüs türüne ait, 5-10 santimetre uzunluğunda, kırmızı, sarı, turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyvedir.

Faydaları;

Dizanteri ve ishal tedavisinde etkilidir. İshal kesicidir. Meyveleri yüksek tansiyonu önler. İskelet sistemi ve kemikler için faydalıdır. Antioksidandır. Vücut direncini artırır. Bu bitkinin sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Ayrıca vücut direncini artırıcı etkisinin yanı sıra zindelik vermektedir. Stresi azaltmak için gıda takviye maddesi olarak kullanılmaktadır. Genellikle soğuk olarak tüketilen, tatlı ve sulu olan dikenli incir, her yaş grubunca tercih edilmektedir. Antioksidan etkisinin yanı sıra vitamin ve mineral kaynağı olarak düşünülmektedir. Buna ilave olarak, besleyici özelliği oldukça yüksektir. Selüloz içeriğinin yüksekliğine ilaveten özellikle C vitamini, bioflavonoidler ve amino asitlerce de zengindir. Dikenli incirin kabuğu çok sayıda diken, meyveleri ise tohum içermektedir. Tohumlardaki yağı antioksidan ve E vitamini kaynağıdır. bitkiler.gen.tr

Faydaları saymakla bitmiyor. Dizanteri ve ishali kesiyor. Meyvesinin gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım özellikleri bulunuyor. Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlı. Elektrolize yardımcı oluyor ve vücudun nem dengesini kontrol altında tutuyor.

Kullanım şekli;

1-) Taze yapraklarından yemek yapılır.
2-) Meyvesinin kabukları soyularak yenir veya suyu sıkılarak içilir.
3-) Bitkinin kendisinden doğal boya maddesi ve Nepal zamkı elde edilir.
4- Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.
5-) Dikenlerinden temizlenen yaprakları ezilerek yalı yapılır. Kırık veya romatizmanın ağrılı kısımlarına konur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir