– Antioksidan bakımından zengin olduğundan serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır.
– Böbrek fonksiyonlarını artırır.
– Sinir sistemindeki hasarlı hücrelerin sayısını düşürür.
– Özellikle kabuğu kaynatılıp içildiğinde stres ve depresyona iyi gelir.
– Lif oranı yüksek olduğu için kabızlığa iyi gelir.
– Vücutta sıvı tutulumunu önler.
– Vücuda enerji sağlar.
– İçeriğindeki bakır minerali kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur.
– Bağışıklık sistemini güçlendirir.
– Vücudun demiri emmesine yardım eder.
– İçeriğindeki askobik asit soğuk algınlığı ve diğer rahatsızlıklarla mücadelede oldukça etkilidir.
– Vücuttaki toksinlerin atılımına destek olur.
– Böbreklerde ve safra kesesinde oluşan kum ve taşın dökülmesine yardımcı olur.
– Bağırsak iltihaplanmasını giderir.
– İshal ve dizanteriyi önler.
– Kas ve kemik gelişimini destekler. Özellikle çocukların tüketmesi tavsiye edilir.
– Kan dolaşımını destekler.
– Anemiyi önler.
– Hamile kalma oranını yükseltir.
– Zayıflamaya yardımcı olur.
– Muşmula çayı balgam söktürür.
– Muşmula şurubu öksürüğü tedavi eder.
– Kandaki şeker seviyesini düzenler.
– Kolesterolü düşürür.
– Muşmula yaprağı çayı kanseri önler.
– Düzenli olarak tüketimi katarakt ve maküler dejenerasyon riskini düşürür.