Mercimekli Çanak Salata Tarifi İçin Malzemeler
Mercimekli İçin:
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1/2 (yarım) limon
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşı tuz
Salatası İçin:
1 orta boy patates
1 büyük boy havuç
5 adet kornişon turşu
1 su bardağı bezelye
1/2 (yarım) su bardağı mısır
1, 5 su bardağı mayonez
Mercimekli Çanak Salata Tarifi Yapılışı
Mercimek yıkanır ve üzerine 3 parmak su geçicek şekilde su eklenir ve düdüklü tencerede 15-20 dk. pişirilir.
Pişen mercimeğin üzerine köftelik bulgur ve tuz eklenir karıştırılıp 10-15 dk. demlendirilir.
Bu arada soğan ve sarımsak yemeklik çok ince doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğana biber ve domates salçası eklenir ve 2-3 dk. daha kavrulur. Demlenen mercimeğin üzerine eklenir. Baharatlar da eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu, limon da eklenir iyice yoğrulur.
Salata için patates ve havuç kuş gözü küp şeklinde doğranır ve kaynamış tuzlu suda 10 ar dk. pişirilir ve soğuk sudan geçirilir ve karıştırma kabına alınır. Bezelye de 10dk. aynı suda haşlanır. Küçük küp doğranmış kornişon turşuda eklenir, mısırda ilave edilir, mayonez de ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Salatamız hazır.
Elde ettiğiniz yumuşak doku da mercimekli çanak şekli verilerek servis tabağına dizilir. ( Bu arada elinizi sık sık ıslatarak şekil verin)
Mercimekli çanaklara hazırlanan salatayla doldurulur. Servise hazır
Afiyet olsun.