kişniş

Kişniş faydaları

KİŞNİŞ: Taze veya kurusundan elde edilecek suyu, ev sirkesi ve gül yağı ile karıştırılırsa, ciltteki şiş, yanma ve alerjilere fayda sağlar. Elde edilen suyu ile, gargara yapılırsa veya tozu ile ağız, diş etleri ve dil, iyice masaj yapılırsa, mantar ve yaralara fayda sağlar. Soğan veya sarımsak yendikten sonra, açığa çıkan kokular, yaş veya kuru olarak kişniş çiğnenirse, tamamen giderir. Mide faaliyetini güçlendirir. İshal durumunda fayda sağlar.

Vücudu serinleterek, susuzluk hissini azaltır. Kişniş yemek veya suyu vücuda sürülmekle, kaşıntıları dindirir. Kuru kişniş, kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntılarını da, düzenleyerek, dinlendirir. Kuru kişniş, bir miktar kekik ve nebat şekeri ile toz haline getirilirse, baş ağrılarını dindirir. Hazırlanacak suyu içilirse, psikolojik sıkıntıları rahatlatır. Şeker hastalığına fayda sağlar. Bir litre suyun içine 25-30 gram kuru kişniş konarak, 3 saat bekletilip sıkıldıktan sonra süzülüp içilir. Bu şekilde tüketmekle, sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokularını gidermek için, 50 gram kuru kişniş, 40 gram nebat şekeri ile toz haline getirilir. Yemeklerden bir saat sonra, bir çay kaşığı miktarında alınır. Bir süre sonra birkaç yudum su ile ağız çalkalanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir