Et ve sebze suları profesyonel mutfaklarda çorbaların, sosları ve diğer yemeklerin yapımında kullanılıyor. Bu sayede yemekler hem daha doğal hem de daha lezzetli oluyor.
Et suları dana ya da koyun kemiklerinin, deniz ürünlerinin (fileto edilen balık kılçıkları ya da kabuklular) çeşitli sebzeler ve otlarla haşlanmasından elde edilir.
Kemik sularını çıkarırken damak tadınıza uyan baharatları dilediğinizce kullanabilirsiniz. Okuldayken kemik sularını hafif salça ve zeytinyağı ile ovduktan sonra fırınladığımız kemikleri yine aroma verici otlarla birlikte kaynatırdık. Bu yöntemde inanılmaz lezzetli sonuçlar ortaya çıkarıyor.
Hazırladığınız et sularını gıda için hazırlanmış ve dondurucuya girebilecek silikon ya da plastik kaplarda, isteğe göre de karton bardaklarda dondurabilirsiniz. Bu sayede hazırlayacağınız tüm yemeklerde doğal ve lezzetli tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeler:
1 kilo dana kemik
1 adet orta büyük soğan
1 adet orta boy havuç
1 sap pırasa
3 sap kereviz (yapraklarıyla birlikte)
1 tatlı kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı tuz
1 diş karanfil
1 diş sarımsak
1 diş sarımsak
2,5 litre su
Yapılışı:
Kemikleri derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip orta ateşte kaynatmaya başlayın.
Soğan, havuç, pırasa, soğan ve sarımsağı soyarak iri iri doğrayın.
Kaynayan kemiklerin köpüklerini aldıktan sonra içine kalan tüm malzemeyi ilave ederek 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatın.
Et suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük karton bardaklara bölüştürün ve dondurun.