Bitkilerin dünyasından bir lezzet kaynağı ot daha. Bugünkü makalemizin konusu olacak. Kekikotuyla yapılan çok lezzetli bir börek tarifini vereceğiz.
Malzemeler: 1 kg genç dönemde toplanmış bitki, 200 gr patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım yemek kaşığı biber salçası, 100 gr margarin, 4 adet yufka, yeteri miktarda tuz.
Hazırlanışı: Toplanan otlar temizlendikten sonra 5 dakika sıcak suda haşlanır, suyu süzülür ve sıkılır, ince ince kıyılarak bir tabakta bekletilir. Soyulmuş patatesler haşlandıktan sonra iyice ezilir ve tencere içinde kızdırılmış yağ ve pembeleşmiş soğan, salça ve tuz ile karıştırılır. Salça rengini alan patates bitkinin katılmasıyla tekrar karıştırılır ve börek içi hazırlanmış olur. Karışımın dörtte biri yufkanın bir yarısına döşenir, diğer yarısı üzerine kapatılır. Diğer üç yufkada da aynı işlem yapılır. Kızgın saçta pişirilip böreğin iki yüzüne margarin sürülüp servise hazırlanır