Karpuz çekirdeği yağı

Karpuz çekirdeği yağı cilt için büyük yararlara sahiptir. Karpuz çekirdeği yağı bazı ülkelerde Ootanga yağı ya da Kalahari yağı olarak adlandırılır ve Afrika’da bolca üretilir. Karpuz çekirdeği yağı bileşiminde birçok sağlıklı yağ içermektedir. Düşük viskoziteye ve çok az bir kokusu olmasından dolayı popüler bir yağdır.

NEREDE KULLANIRIM*

Yemeklerinizde diğer yağların yerine çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Pişirdiğinizde diğer yağlara göre çok daha az koku hissedersiniz. Pişirme yağı olarak da kullanılabilir fakat bileşimindeki omega yağlar pişirme nedeni ile bozulabilir.

Bu nedenle yemekler için en iyi kullanım yöntemi ısıtmadan olanıdır. Karpuz çekirdeği yağını salata ve salata soslarında da kullanabilirsiniz.Kozmetik olarak karpuz çekirdeği yağı genellikle losyonlar, sabunlar, göz kremleri, bebek ürünlerinde bebek yağı yerine kullanılabilir.

NE KADAR SÜRE SAKLAYABİLİRİM*
Karpuz çekirdeği yağını 1-2 yıl arasında saklayabilir ve bu süreçte kullanabilirsiniz. Karpuz çekirdeği yağı kullanmayı düşünüyorsanız, sipariş noktasında soğuk pres olmasına dikkat edin. Soğuk pres olarak çıkarılan yağ daha sağlıklıdır.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YAĞI AŞAĞIDAKİ SAĞLIKLI YAĞLAR BAKIMINDAN ZENGİNDİR;

Linoleik asit – Karpuz çekirdeği yağı %60’dan fazla Linoleik Asit içerir. Linoleik asit ise cilt için olduğu kadar kalp ve damar sağlığının yanı sıra inme kansere karşı da koruma sağlar.

Omega yağ asitleri – Karpuz çekirdeği yağı omega 3-6 ve omega 9 bakımından zengindir. Bu sağlıklı yağlar bağışıklık sisteminin sağlığı, kalp ve damar sağlığı, cilt ve sinir sistemi sağlığı için büyük öneme sahiptir.

Karpuz tohumu yağı, aynı zamanda sterik asit, palmitik asit ve aynı zamanda çikolata gibi besinlerde bulunan güçlü asit olan oleik asit içermektedir. Ve çalışmalar yağ asitlerinin bu türlerinin de LDL kolesterol ya da kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğunu ve HDL veya iyi kolesterolü artırırdığını göstermektedir. Ve karpuz tohumu yağı çoğunlukla doymamış yağ içerir.

AYRICA …

Sağlık ve canlılık için B-Vitaminleri içermesinin yanı sıra nitrik oksit salınımına olanak sağlayan arginin içermektedir. Bu sayede cinsel işlev bozukluğu olan erkeklere yardımcı olmaktadır. Nitro oksit damarların büyümesine yardımcı olarak bu sayede kalp ve damar sağlığının korunmasına olanak sağlar.

Çok Karpuz Yemenin Zararları

BUNUN DIŞINDA;

Osteoporoz, kalp sağlığı, kan basıncı ve diyabet için magnezyum, enzimler oluşturmak için manganez ve anemi için bakır, bağışıklık sisteminin artırılması için çinko içerir.

Tansiyon düşürür – Karpuz çekirdeği yağı, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan yağ asitleri içermektedir.

Diüretik – Karpuz çekirdeği yağı kilo yapan aşırı suyun kaybedilmesine yardımcı olan önemli bir idrar söktürücü yağdır. Bu özelliği nedeni ile böbrekleri ve vücudu detoks etme özelliğindedir.

Kan Şekeri – Karpuz çekirdeği yağı aynı zamanda kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Antioksidanlar – Karpuz tohumları yaşlanma sürecini yavaşlatır ve DNA hasarını onaran güçlü antioksidanlar içerir.

Cilt – Karpuz çekirdeği yağı gerçekten cildin gençleşmesine yardımcı olan ve cildin derinliklerine kolaylıkla nüfuz ederek cildin parlak ve kadifemsi bir özellik kazanmasına yardımcı olan çok önemli yağlardan biridir. Karpuz çekirdeği yağı gözenekleri açar, sebumu yok eder. Yağ aynı zamanda yağlı, kuru ve akneli kişilerde dahi harika etki göstermektedir. Karpuz çekirdeği yağı cildin emilimi için de suda çözünme özelliklerine sahiptir. Karpuz çekirdeği yağı cildin gençleşmesine ve elastikiyetini korumasına yardımcı olarak kırışıklıklar için harika bir krem görevi görür.

Karpuz Kadar Çekirdeği de Faydalı

Yüz Akne için maske – Karpuz çekirdeğini bir miktar su ile ezerek macun haline getirebilir ve akneleriniz için harika bir maske hazırlayabilirsiniz. Buna bir miktar da limon ekleyebilirsiniz.

Saç için- Karpuz tohumu yağı kepekli saçlar için harikadır. Saç parlaması için ideal bir yağdır ve içerdiği antioksidanlar nedeni ile kafa derisindeki kaşıntılar için de birebirdir.

Vücut içi- Karpuz tohumu yağı kalp sağlığına yardımcı olur, bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir