Malzemeler;
2 orta boy iri doğranmış kabak
2 su bardağı ayıklanmış semizotu
1 orta boy küp küp doğranmış soğan
2 diş iri doğranmış sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 cm rendelenmiş taze zencefil (veya ½ çay kaşığı toz zencefil)
1 adet defne yaprağı
3 su bardağı su
tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Tencerenin içerisinde zeytinyağını kızdırın, soğanları sararıncaya kadar kavurun. Sarmısakları ve zencefili ekleyip bir iki dakika daha karıştırıp kabakları ilave edin. Üç bardak suyu ekleyin ve defne yaprağını içine atın. Su kaynayınca, ocağın altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Defne yaprağını çıkarıp, çorbayı blenderden geçirin. Doğradığınız semiz otunu karıştırarak servis edin.