KAKULE NEYE İYİ GELİR?
1- Sindirimi Geliştirir
Kakule, sindirim sürecinde gaz giderici özelliklere sahiptir. Bu da şişkinlik, kolik ve mide krampları tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, safra akışını artırarak yağ ve diğer besinlerin sindirimini geliştirir. Kakule kabızlık, dizanteri, asitlik, hazımsızlık ve mide enfeksiyonlarının farklı türleri için ideal bir bitkidir.
Sindirim sorunları için kakule kullanmak istiyorsanız sadece tohumlarını tüketebilir, yemekleriniz üzerine öğütülmüş kakule katabilir yada bir fincan kakule çayı şeklinde tüketebilirsiniz.
2- Kötü Nefes Kokusu
Kakule antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan dolayı nefes kokusuna sahip olan mikroplarla mücadelede etkilidir. Ayrıca, kakule tohumundan elde edilen yağ, kötü nefes ve diğer enfeksiyonlara neden olan bakterileri de öldüren bileşikler içerir.
Sadece her yemekten sonra yada nefes tazelemeniz gerektiğinde kakule tohumu çiğneyebilirsiniz. Ayrıca, kakule çayı içebilirsiniz veya günde iki kez ılık kakule çayı ile ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Bu uygulama etkili bir antiseptik ağız gargarası olarak etki edecektir.
3- İştahı Artırır
Kakule iştahınızı azaltabilen hazımsızlık, şişkinlik ve asitlik ile mükemmel bir şekilde başa çıkabilir. Ayrıca, kakule, sindirim sıvılarının salgılanmasını uyarır ve bu da iştahı artırır.
Eğer iştah kaybınız varsa, çorbanıza toz kakuleden biraz ekleyebilir veya tohumlarını çiğneyebilirsiniz.
4- Detoks
Antioksidanlar açısından zengin olan kakule vücuttan toksinleri kaldırarak detoksifikasyona yardımcı olur. Kakule de serbest radikalleri yok eden enzimleri üretilmesine yardımcı olan manganez minerali açısından büyük bir kaynaktır. Vücudun arındırılması ise daha fazla enerji ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine neden olur.
Günlük bir fincan kakule çayı, vücudun sağlıklı ve temiz tutulmasını sağlar.
5- Böbrek Sağlığını İyileştirir
Kakule idrar çıkarmayı teşvik ettiği, böbreklerde biriken kalsiyum ve üreyi giderdiği ve kan basıncını düşürdüğünden dolayı iyi olarak bilinir.
Düzenli kullanım böbrek taşları, nefrit, yanma veya ağrılı idrara çıkma, yanma, sık idrara çıkma gibi böbrek, mesane ve idrar problemlerinde etkilidir. Aynı zamanda, çoğu zaman, üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.
Bütün ve öğütülmüş kakule böbrek işleyişini geliştirmek için kullanılabilir.
6- Nabızı Düzenlerkakule-neye-iyi-gelir
Potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller kakulenin yapıtaşlarıdır. Bu üç mineral kalp dostudur, vücut sıvıları ve hücrelerin temel bileşenleridir.
Yeterli potasyum alımı kalp atış hızının tekrar düzenlenmesi ve kan basıncının kontrol altında tutulması için önemlidir. Ayrıca, kakule, trombosit agregasyonu ve iltihaplanmayı önleyerek kan pıhtılaşması ve felç riskini azaltabilir.
Bu yararları elde etmek için günde iki bardak kakule çayı içmeniz yeterlidir.
7- Anemi İle Mücadele
Kakulede anemik durumdan kaynaklanan vitamin kaybını tekrar kazanılmasına yardımcı olan güçlü antioksidanlar var. Bileşiminde yer alan bakır, demir, manganez ve riboflavin, C vitamini ve niasin gibi temel vitamin yorgunluk ve halsizlik gibi anemi belirtilerini giderir. Tüm bu bileşenler kırmızı kan hücreleri ve hücresel metabolizma üretimine de yardımcı olur.
Anemi hastası olanların ılık bir bardak süt içine bir tutam kakule tozu ve bir çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyerek her gece içmeleri önerilir.
8- Astımı Hafifletir bitkiler.gen.tr
Astım hastaları öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüs sıkışmasından muzdariptirler.
Kakule, akciğerler içine kan dolaşımını artırarak iltihap ile mücadele eder ve mukoza zarını yatıştırarak daha kolay nefes almanıza yardımcı olur. Kakulenin sıcak doğası da balgamı dışarı atmaya teşvik eder ve göğüs tıkanıklığı giderir.
Küçük miktarlarda düzenli kakule kullanımı astım veya bronşitten muzdarip olanlar için son derece faydalıdır. Sadece gıdalarınıza kakule tozu ekleyin veya kakule çayı içiniz.
9- Kanserle Savaşır
Kakule IC3 ve DIM fitokimyasallarını içerir ve bu ikisi iyi bilinen kanser savaşçılarıdır. Göğüs, yumurtalık ve prostat kanserinin gelişimini engeller. Düzenli tüketim bu kanser türlerinde yardımcı olacaktır.
Ayrıca, kakule ile ilgili yapılan çalışmalarda bu bitkideki güçlü antioksidanların kolon kanseri hastaları için çok yararlı olduğu bulunmuştur. Günlük bir buçuk çay kaşığı kakule tozu içmeniz önerilir.
10- İmpotansı İyileştirir
İktidarsızlık, erken boşalma ve kısırlık günümüzün en büyük problemleri arasında. Kakule bu tür cinsel işlev bozuklukları ile mücadele için vücudu hazırlayan güçlü bir tonik ve uyarıcıdır.
Bu sorunları azaltmak için günlük olarak iki ya da üç bardak kakule çayı içilmesi önerilir.