Göz yanmasına sebep olan birçok çevresel faktör vardır. Bunlar sırasıyla; güneş yanığı, toz, rüzgar, sigara dumanı, rüzgarla gelen tahriş edici maddeler, saç spreyi, kirli hava, yüzme sularında bulunan klor gibi tahriş edici maddeler göz yanmasına sebep olan etkenler arasında bulunmaktadır. Eğer bu etkenlerle karşılaştığınız zamanlarda göz yanması problemi yaşadığınızı fark ettiyseniz olabildiğince bu etkenlerden uzak durmaya çalışmalısınız.
Bilgisayarın veya akıllı telefonların parlak ekranlarına uzun süre bakma sonucu gözde kuruluk meydana gelir. Bu da gözde yanma ile kendini belli eder. Çünkü bir insan gözünü dakikada 10-15 kere kırparken, bu sayı parlak ışıklı ekranlara bakarken oldukça azalmaktadır. Bu da gözyaşının buharlaşmasına, sonrasında da göz yanması hissi oluşmasına neden olur. bitkiler.gen.tr
Soğuk Uygulama Göz Yanmasına İyi Gelir
Gözlerinizde yanma ve kaşınma görülüyorsa göz kapaklarınıza hafif şekilde soğuk su vurmak veya ıslak mendille gözlerinizin etrafını temizlemek göz yanmasını giderebilir. Ayrıca çapak oluşan gözleri ılık suyla rahatça temizleyebilirsiniz. Özellikle bebeklerin gözlerinde oluşan çapağı temizlemek için ılık su işe yaramaktadır.
Soğuk Çay Demi
Demlediğiniz çayın deminin soğumasını bekleyip bununla gözlerinize masaj yapmanız göz yanmasına iyi gelen yöntemler arasında bulunmaktadır.
El Hijyeni
Göz nezlesi olan kişiler en ufak enfeksiyonda göz yanması problemiyle karşı karşıya kalabilirler bu sebeple özellikle el hijyenine aşırı derecede dikkat etmelidirler. Ellerinizden gözünüze bulaşacak en ufak bir mikrop göz yanmasına sebep olabilir.
Gül Suyu Göz Yanması İçin Faydalıdır
Doğal gül suyunun göz çevresinde oluşan kızarıklıkları, göz altındaki morluk ve siyahlıkları giderme özelliği bulunmaktadır. Bir pamuğu gül suyuyla ıslatıp 10-15 dakika göz çevrenize ve göz kapağınıza sürüp bekletmeniz kızarıklık ve morlukla beraber göz yanmasını da giderici özelliğe sahiptir.