Dutgillerdendir. Anavatanı Tropikal Asya’dır. 500 civarında türü bulunmaktadır. Hep yeşil olarak kalan benjaminin oval biçimli, ucu sivri, parlak yeşil veya alacalı, çok canlı görünüşlü yaprakları vardır. Dalları ince olduğundan aşağıya doğru sarkık dururlar. 1,5 metreye kadar uzayabilirler ve yeterince yer sağlanırsa çevresine 1,2 m kadar yayılabilir.
Gövde çeliklerinin ayrılması ile çoğaltılamsı sağlanır.
Benjamin Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:
Toprak: Bahçe toprağına bir miktar yanmış çiftlik gübresi, bir miktar yaprak çürüntüsü, kil ve kaba dere kumu eklenerek, bitki için gereken toprak hazırlanmış olur.
Su: Bu bitki suyu çok sever. Yazın bol bol sulanmalı, yapraklarına ara ara su püskürtülmelidir. Kışın bitkiye verilen su azaltılır. bitkiler.gen.tr Ancak bulunduğu yer aşırı ısıtılıyorsa, bitkinin su isteği artar.
Işık: Benjamin yarı gölge ve aydınlık olan yerleri sever. Üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır.
Sıcaklık: Kışın en düşük 7 derece sıcaklığa kadar dayanabilen bitki, aslında ılık ve sıcak ortamları sever.
Gübre: İlkbahar ve yaz mevsimlerinde ayda iki kez standart sıvı gübre verilir.
Saksı Değiştirme: Bitkinin kökleri saksısını tümüyle doldurmuşsa, ilkbaharda uygun toprak ilave edilerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Yaşlanan bitkinin saksısı artık değiştirilmek istenmiyorsa, ilkbaharda özenle yerinden sökülüp, kökleri kırpılır ve uygun toprak eklenerek aynı saksıya geri dikilir.