darül fül fül

Darülfülfül Bitkisi ve Faydaları

DARÜL FÜL FÜL FAYDALARI

İsmini ilk defa duymuş olabilirsiniz. O yüzden başlığı görünce Darülfülfül nedir diye sormanız gayet normal. Kendisi karabibergiller ailesine bağlı bir bitki türü. Kökeni Hindistan’a dayanan bu bitki, eski zamanlarda tıpkı şuan karabiber gibi çok yaygın olarak kullanılmaktaymış. Fakat 16. yüzyılın sonlarına doğru darülfülfül unutulmaya başlanmış.

Hala aktarlarda ve baharatçılarda bulabileceğiniz bu bitki, karabiberden çok daha acı ve zengin tadıyla dikkat çekiyor. Fakat acısının dışında hafif karanfil ve yenibaharı andıran tatları bünyesinde barındırıyor. Şekline bakacak olursak çam kozalağını andırıyor. Fakat kozalağın çok daha küçük ve ince hali gibi düşünün. Yaklaşık 6 cm boy ve en geniş yerinin 1 cm olduğunu düşünün. İşte o darülfülfül bitkisidir.

*Darülfülfül Faydaları

1- Bünyesinde barındırdığı vitaminler sayesinde soğuk algınlığında şifa kaynağı olarak tercih edebileceğimiz darülfülfül bitkisi, mikropların kırılmasına ve ağızdaki kötü kokuların yok edilmesine yardımcı olur.

2- İştahsızlık problemi yaşayan çocuklar ve yetişkinler için de güzel bir iştah açıcı olarak kullanılabilir. Gaz söktürücü ve önleyici olduğu kadar hazmı da kolaylaştırır. Ayrıca sindirim sisteminin de rahatlamasına sebep olur.

3- Darülfülfül faydaları arasında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmesi de vardır. Bu bölgede oluşan enfeksiyonların bertaraf edilmesine yardımcı olur. Vücutttaki toksit maddelerinin arındırılmasına yardımcı olan bitki, idrar söktürücü özelliğiyle de fayda sağlamaktadır.

4-Sinirlerin yatışmasına ve stres gidermeye faydası olan darülfülfül, sinir sisteminin de kuvvetlenmesini sağlar. Cinsel gücün artmasında da yararı olan bitki, vücut enerjinizin de yükselmesine olanak tanır.

5-Şeker hastalığının durdurulmasına yardımcı olan darülfülfül, hastalıkla vücutta oluşan tahribatında onarılmasını sağlar.

6-Kanın temizlenip metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur ve diyet yaparken kullanılırsa sürece yardımcı olur.

7-Vücuttaki savunma mekanizmasını güçlendiren baharat, mide üşütmesine karşı da bizi korur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir