Ceviz Yaprağının Faydaları

Ceviz Yaprağının Faydaları
Yoksa Siz Sadece Meyvesini mi Yiyorsunuz?
Ceviz yaprağı insan sağlığına pek çok faydası olan ve az bilinen bir şifa kaynağıdır. Geleneksel tıpta eski tarihlerden beri yaygın olarak kullanılan yaprakların, tazesi gibi kurutulmuş olanları da şifa dağıtmaya devam eder. Hastalık tedavisinin yanı sıra cilt ve saç bakımında da sıklıkla kullanılan bir bitkidir.

Ceviz yaprağının yararları ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz hazırladığımız yazıyı sonuna kadar okuyabilirsiniz. İlginizi çekeceğinden emin olabilirsiniz!

ceviz yaprağın faydaları
Ceviz Yaprağı Bakın Nelere İyi Geliyor! İşte Bilmediğiniz 10 Faydası
Mayıs ayında çiçek veren ve haziran ortaları itibariyle toplanmaya başlanan ceviz ağacı yaprakları, selülit tedavisinden bağırsak kurtlarını dökmeye kadar birçok derde deva! Ceviz yaprağı cilde faydaları olan bir bitkidir ve bu amaçla kullanımı yaygındır. Farklı alanlarda şifalı olan ve ülkemizde sıklıkla kullanılan ceviz yaprağının öne çıkan faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

1) Vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkilidir. Ceviz yaprağı çayı kürü uygulayarak vücudunuzda bulunan mikroplardan, bakterilerden ve toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde de kullanılır.

2) E ve C vitamini eksikliğini gidermede kullanabileceğiniz bir bitkidir.

3) Cilt güzelliği ve bakımı konusunda etkili olan ceviz yaprağı, vücudun karoten ve tanen ihtiyacını gidermede fayda sağlar.

4) Pek çok kanser türünün alternatif tedavisinde takviye ürün olarak kullanılır. Hızla yayılan kanser hücrelerinin bloke edilmesinde faydalı olduğu hakkında görüşler vardır.

5) Ceviz yaprağı ile hazırlanan merhem ve macunlar yara tedavisinde kullanılırsa başarılı sonuçlar verir.

6) Kadınların en büyük cilt sorunlarından olan çatlak ve selülit tedavisinde etkili olduğu bilinir.

7) Saç bakımı ve güzelliği için kullanılır. Saçı güçlendirir. Daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ceviz yaprağı saç dökülmesi sorunu için de faydalıdır.

8) Romatizmal hastalıkların tedavisinde yararlı olduğu söylenir.

9) Ceviz yaprağı suyu ile cilde kompres yapılırsa sivilce ve sivilce izleri tedavisinde fayda sağlar. Yaprakları püre haline getirip macun yaparsanız iyi bir cilt bakım maskesi elde etmiş olursunuz.

10) Ceviz yaprağı ağız sağlığı ve diş bakımı alanında da faydası olan bir bitkidir. Diş ve diş eti iltihabı tedavisinde takviye olarak kullanılabilir. Ağızda meydana gelen iltihapların giderilmesi için ceviz yaprağı çayından faydalanabilirsiniz. Hazırladığınız çayla günde bir defa gargara yaparak bakterilerin yok olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ceviz yaprağı diş beyazlatma için kullanılabilir dense de bu konuyla ilgili kesin veriler yoktur. Ama ağız ve diş sağlığı için gargara olarak kullanılması tavsiye edilir.

ceviz yaprağı saça faydaları
Ceviz Yaprağının Zararları ve Yan Etkileri
Alternatif tıp alanında tavsiye edilen bitkisel formülleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Özellikle kronik hastalıkları olup da düzenli olarak ilaç kullanan hastaların, doktorlarıyla görüşmeden önce bitkisel tedavi uygulamalarına baş vurmaları doğru olmaz.
Bu ölçütler ceviz yaprağı kullanımı için de geçerlidir. Faydasının yanı sıra içeriğinde bulunan tanen maddesi, alerjisi olanlar için tehlikeli olabilir.
Alerjik olmasa bile hassas yapılı kişilerde de mide bulantısı, kusma ve ishal gibi yan etkiler yapabilir. Bunların dışında ceviz yaprağının bilinen bir zararı ve yan etkisi yoktur.
Ceviz yaprağı zararları olan bir bitki değildir ama aşırı miktarda kullanılması da doğru olmaz.
ceviz yaprağın faydaları
Ceviz Yaprağı ile Saç Boyama Nasıl Yapılır?
Ceviz yaprağını saçınızın rengini doğal uygulamalarla dengelemek için kullanabilirsiniz. Saçlarınızdaki beyazları kapatmak amaçlı kullanabileceğiniz gibi açık renkli saçlarınızı biraz daha koyulaştırmak için de tercih edebilirsiniz.

Saçınızın ihtiyacı olan E vitamini takviyesini ceviz yaprağı ile sağlamanız mümkündür. Taze yapraklarını kaynatarak elde edeceğiniz suyu, şampuanınızın içine katıp kullanırsanız saçlarınız parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanır. Ayrıca direkt ceviz yaprağı suyuyla haftada bir kez saçlarınızı yıkarsanız kısa sürede faydasını görürsünüz. Saçınızı uzatmak istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Saçınızı doğal yoldan boyamak isterseniz hem ceviz yaprağı hem de ceviz kabuğu kullanmanız gerekir. Şu yolu izleyebilirsiniz:

Uygulanışı:

Bir tutam ceviz yaprağını 2 su bardağı suya atarak 20 dakika kadar kaynatın.
Kaynama süresi bitince altını kapatıp 20 dakika süreyle demlenmeye bırakın.
1 yemek kaşığı ceviz kabuğu püresi elde edecek kadar ceviz kabuğunu iyice dövün ya da blender aracılığıyla parçalayın.
Daha sonra dövülmüş kabukları, demlenmiş ceviz yaprağı suyu ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı haftada bir kez tüm saçınıza yedirerek bir saat kadar bekletin ve daha sonra suyla durulayın.
Bu yöntemi kullanarak saçınızın rengini koyulaştırabilirsiniz.
Üstelik saç köklerinizi güçlendirip parlaklık kazanmasını da sağlamış olursunuz.
Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız ceviz yaprağı suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu suyla saçlarınızı yıkamaya devam ederseniz saçlarınızın uzadığını, daha canlı ve parlak bir yapıya kavuştuğunuzu görebilirsiniz.

ceviz yaprağı faydaları
Ceviz Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir, İçilir?
Ceviz yapraklarını çay olarak demleyip tüketebilirsiniz. Aşırıya kaçmadığınız takdirde şifalı yönlerinden yararlanabilirsiniz. Ceviz yaprağı çayı faydaları çok olan bir içecektir. Her şeyden önce bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yarar. Kış aylarında soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için haftada birkaç gün ceviz yaprağı çayı içebilirsiniz. Bir aylık kür uyguladıktan sonra ara vermeniz gerekir.

Ayrıca bağırsak parazitlerinin yok olması için de oldukça faydalıdır. Gut hastalığının tedavisinde ve kan şekerinin düşürülmesinde ondan yardım alabilirsiniz. C vitamini eksikliği yaşayanlar için tam bir vitamin deposudur.

Ceviz yaprağı çayını kolayca hazırlayabilirsiniz:

Hazırlanışı:

1 tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış ceviz yaprağını, 1 su bardağı kaynamış suyun içine atıp demlenmeye bırakın.
Beş dakika kadar demlendikten sonra süzerek bir bardağa alın.
Hazırladığınız çayınızı şeker ilave etmeden yudumlayarak tüketebilirsiniz.
Kullanım Tavsiyeleri:

Ciltte meydana gelen deri hastalıkları için de ceviz yaprağı çayından faydalanabilirsiniz.
Çay olarak hazırladığınız suyu, bir parça pamuk yardımıyla yüzünüzü temizlemede kullanabilirsiniz. Ayrıca ergenlik dönemi sivilcelerinin tedavisinde de aynı uygulamayı deneyebilirsiniz.
Fazla miktarda hazırlanan ceviz yaprağı suyu ile banyo yapıldığında egzama, mantar ve cilt kaşıntıları gibi sorunlara da faydalı olur.
Ciltte oluşan deri hastalıkları ve yıpranmalar için ceviz yaprağı suyu iyi sonuçlar verebilir.
Çay biçiminde hazırlanan suyu düzenli olarak cilt bakımınızda kullanırsanız botoks etkisi yaptığını görebilirsiniz. Cildiniz gergin ve parlak bir görünüm kazanır.
Yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları engellemek için ceviz yaprağı çayı ile yüzünüzü her gün yıkabilirsiniz. İki hafta sonra cildinizin daha canlı ve gergin olduğunu görebilirsiniz.
ceviz yaprağı cilde faydaları
Ceviz Yaprağı Zayıflatır Mı?
Fazla kilolara sahip kişiler genellikle pratik çözümlerle kilo vermeyi ister. Ama ne yazık ki bu işlemi zararsız biçimde çözebilecek kolay yöntemler yoktur.
Günlük kalori alımını azaltmadan ve egzersiz yapmadan kilo vermek mümkün değildir.
Bitki çayları metabolizmanın hızını artırdığı için diyet yapan kişilere bir nebze de olsa fayda sağlayabilir. Fakat kendi başlarına kilo verdirme ya da bariz şekilde zayıflatma özelliğine sahip değildir. Bu durum ceviz yaprağı için de geçerlidir.
Günlük su tüketiminizin bir bardağını ceviz yaprağı çayına ayırırsanız metabolizmanız daha hızlı çalışır ve bu bağlamda size fayda sağlayabilir.
Diyet ve egzersiz programınızı aksatmadan uygular ve bir ay boyunca günde bir bardak ceviz yaprağı çayı içerseniz sağlıkla kilo verebilirsiniz.
Hiçbir bitki çayının tek başına kilo verdirme özelliğine sahip olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir