Avokado yaprağı, içerisinde bol miktarda barındırdığı yağ yakıcı bir antioksidan bir enzim olan Glutathion sayesinde hem hücre yaşlanmasını önlemekte hem de kilo verme ve zayıflama amacıyla kullanılmaktadır.
Avakado suyu ya da Avokado yaprağı çayı
Böbrek sancısı çeken kişilerin imdadına Avakado yaprağı yetişiyor. Yaklaşık 1 tutam avakado yaprağını (3,4 gr) 1 bardak suda kaynatın. Yaklaşık (8-10 dakika) boyunca kaynattığınız avakado suyunu ılıyınca tüketiniz.
Not: Bu çayı 3 gün boyunca günde 1 kez tüketin. Birkaç gün ara verip tekrar 3 gün tüketiniz. Faydasını göreceksiniz.
Avokado suyu, Avakado suyu iki şekildede yazımı mevcuttur.
Avokado Suyu Kullanımı
Endonezya’da, şeker, süt veya su ile püre haline getirilen avokado karıştırılıp bir tatlı yapılır. Çikolata şurubu da bazen buna eklenir. Fas’da soğutulmuş avokado ve tatlandırmak için pudra şekeri ve portakal aromalı su veya portakal suyu ile muamele edilmiş bir sütlü içecek karıştırılarak popüler bir içecek yapılır.
Etiyopya’da ise avokado su veya süt,şeker ile karıştırılıp Vimto adlı meyveli soda ve bir parça limonla servis edilir. Ayrıca avokadolar mango, muz, papaya, guava ile karıştırılıp suyu çıkarılıp bir meyve suyu karışımı olarak bir bardakta servis edilir. (yerel “spreece” olarak bilinir) Ayrıca avokado salatalarda kullanılır.