Armut; ( pirus communis ) :Gülgillerden; çiçekleri beyaz bir ağacın meyvesidir. Armut; suluca yumuşak tatlı ve küçük çekirdeklidir. Rengi sarı ile yeşil arasında değişir. Ankara, Mustabey, Çengel, Kumla, Bey olmak üzere birçok çeşidi vardır.Kullanildigi yerler: Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu giderir. Susuzluğu keser. Tükürük ifrazatını artırır. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir. Mafsal kireçlenmesi, bitkiler.gen.tr nikris ve romatizmada faydalıdır. Şeker hastaları da yiyebilir. Midesi zayıf olanların kompostosunu içmeleri tavsiye edilir. Yemeklerden önce yenecek olursa daha faydalı olur.
Bir yorum
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Bitki Ara
Kategoriler
Son Yazılar
- sanal sohbet – sanalsohbet.org
- Organik Bal’ın faydaları
- Kemik Suyu ve Faydaları
- Ödem Yapan Besinler
- Ağrı Kesici Şifalı Bitkiler Nelerdir?
- Limonu saklama tüyosu
- Keçi Boynuzu Diyeti Nasıl Yapılır?
- Sirkenin Faydaları
- Proteinin Faydaları
- Isırgan Otu Çayının Faydaları
- Kantaron otu ve faydaları kullanımı
- Brokolinin Bilinmeyen 12 Faydası
- Kırkkilit otu faydaları
- İncir suyunun faydaları
- Kuşburnu çayının faydaları
- Limon Kabuğunun Faydaları
- Topuk Dikeni Bitkisel Tedavi, Topuk Dikeni Nasıl Geçer?
- sertleşmeye iyi gelen bitkiler
- cinselliğe iyi gelen şifalı bitkiler
- Kudret Narı Faydaları
Armut çok severek yediğim bir meyvedir