Gereken Sifali Bitkiler:
Rezene, Havuç, Süt otu, Sahlep, Pirasa, Bal
Hazirlanis Sekli:
* Rezene bitkisi kurutularak toz haline getirilir. Sicak suda on dakika kaynatildiktan sonra tülbentle süzülür. Elde edilen sividan, günde üç su bardagi yemekten sonra içilir.
* Rendelenmis havuç, süt otu ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatilir, sikilarak elde edilen posaya, lapa kivamina gelinceye kadar sahlep tozu ilave edilerek bal ile karistirilir. Hazirlanan lapadan, yemeklerden önce bir veya iki çorba kasigi yenir.
* Pirasa tohumlari sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karisima, sahlep tozu ilave edilerek, macun kivamina gelinceye kadar bal ile yogrulur. Hazirlanan macundan, yemeklerden önce birer kasik yenir.