Bileşimi:
Karotenoitler, vitaminler (C, B1, B2, B3), pektin, karbohidrat, lifler, mineraller (kalsiyum, fosfor, demir)
Etkisi:
Taşıdığı karotenoitler nedeniyle antioksidan etkisi bulunduğu düşünülmektedir. Ancak insan sağlığı üzerinde etkinliğini ortaya koyabilecek hiç bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Yakın bir tür olan Physalis peruvianum meyvelerinin antioksidan etkisini inceleyen iki deneysel çalışmada in vitro antioksidan kapasitesinin, incelenen diğer tropik meyvelere oranla zayıf olduğu görülmektedir. Popüler kaynaklarda bahsi geçen “zayıflatıcı ve kansere karşı etkili” ifadelerini destekleyen hiç bir bilimsel bulgu bulunmamaktadır.
Kullanılış şekli:
Zarsı dış zarfın içerisindeki turuncu renkli meyve taze ya da kurutularak tüketilmektedir.
Uyarı:
Önerilen miktarlarda kullanıldığında herhangi bir risk bildirilmemiştir. Olgunlaşmamış meyveler zehirlidir.