Çok faydalı bir bitkidir. Sarı sabır olarak da bilinir. Zambakgiller ailesindendir. Yeşilimsi gri, sıkı, etli yaprakları vardır. Yapraklarının kenarları tırtıklı ve dikenlidir. Yapraklarının içindeki özünün büyük faydası vardır. Alole vera sıcak ve kuru iklimden hoşlanır. Dona dayanıklı değildir, o yüzden onu korumak gerekir. Geçirgen toprakları sever. Fazla suya ihtiyaç duymaz.
Kurudukça sulamak yeterlidir. Yapraklarını kullanmak için 2-3 yıllık olması gerekir. Yaprak kesilip içindeki yapışkan hücrelerin öz suyu aktıktan sonra jel çıkar. Aloe vera’nın cildi yumuşatacı ve iyileştirici özelliği vardır. Yanık tedavisinde kullanılır. Aleo vera suyunu, ağızdan alındığı taktir de, sindirim sistemini destekler. Mide ülserinde, hemoroitlerde, kabızlık ve tüm bağırsak düzensizlikleri tedavisinde, aids ve huzursuz bağırsak sendromunda yararlıdır. Evlerde süs bitkisi olarakta yetiştirilebilir.
Aloe vera kökte oluşturduğu yavruların ayrılmasıyla çoğaltılabilir. Yavrunun kök kısmı kökleşmemiş olsa bile, o kısmın gelişmişse ana bitkiden ayırabilirsiniz. Sonra suyu tutmayan, havadar toprağa dikin. Örneğin, perlit ve pomza tazı karışımlı toprak..
Toprak fazla nemliyse sulamadan kaçınılmalı ve kuruması halinde sulanmalıdır. Ne kadar susuz kalırsa o kadar iyi köklenir ve bu sayede çürüme riskini azaltmış oluruz.