YUMURTA
Sabah kahvaltısında yumurta yiyen kişiler uzun süre kendilerini tok hissetmektedirler. Çünkü yumurtanın protein ve yağ içeriği oldukça iyidir. İyi kolesterolden de zengin bir besindir. Doktorunuz veya diyetisyeniniz tarafından size özel bir kısıtlama getirilmediyse her sabah kahvaltıda bir haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz.
AVAKADO
Avakado kalp dostu tekli doymamış yağ asidinden zengin, lifli bir meyvedir. Posadan ve yağdan zengin olan besinlerin sindirimi uzun sürer ve acıkma hissini geciktirirler. Araştırmalara göre tekli doymamış yağ asidi olan oleik asik, beyine “mide dolu” mesajını göndermektedir. Avakado tüketirken yüksek kalorili bir besin olduğu unutmayın ve her seferinde sadece yarım porsiyon şeklinde (140 kalori) tüketin.
YOĞURT
Yoğurt yüksek miktarda kalsiyum ve düşük miktarda şeker içeren iyi bir protein kaynağıdır. Protein tok tutma özelliğine sahiptir. Protein içeriği yüksek olan besinlerde aynı zamanda yağ da bulunmaktadır. Yağ da tokluk hissini uzatmaya yardımcıdır. Yoğurdun ayrıca karın yağlarını azaltıcı etkisi birçok çalışmada kanıtlanmıştır. Düzenli olarak günde 2 su bardağı yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir.
ÇORBA
Çorba içmek açlık hissini azaltmaktadır. Yapılan bir çalışmada sabahları tavuklu, pirinçli bir çorba içerek güne başlayan kadınların, tavuk ve pilav yiyerek güne başlayan kadınlara göre öğle yemeğinde 100 kalori daha az tükettiği görülmüştür. Çorba, içeriğindeki yüksek su miktarı, sebzeler, lif ve sıcak oluşu sebebiyle( yudum yudum içilmesi) iştahı baskılamaktadır. Yüksek yağlı ve kalorili kremalı çorbalar olmamak şartıyla tüketilmesinde fayda vardır.
BADEM
Diğer yağlı tohumlar gibi badem kalp sağlığına faydalı yağlar ve yüksek lif içerir. Bu yüzden tokluk hissini arttırmaya yardımcıdır. Öğle ile akşam öğünleri arasında yenilen 1 avuç kadar badem akşama kadar acıkma hissini ortadan kaldırır ve akşam öğününde daha az kalori almanıza yardımcı olur. Fazla tüketilirse yüksek enerjisi olduğu için fazla kalori almış olursunuz. Kontrollü bir şekilde tüketmelisiniz.