Gereken Sifali Bitkiler:
Arpa, Sarmisak, Papatya, Limon, Yogurt, Bal
Hazirlanis Sekli:
* Bir avuç arpa, kiyilmis sarimsakla birlikte yarim saat süreyle suda kaynatilir. Ezilerek elde edilen posaya yogurt ilave edilerek, lapa kivamina gelinceye kadar rendelenmis limon kabuklari ile yogrulur. Hazirlanan lapadan, isitildiktan sonra yemeklerden önce bir veya iki çorba kasigi yenir.
* Bir avuç papatya çiçegi, on bes dakika süreyle kaynar suda bekletilerek süzülür. Demlemeden süzülerek elde edilen sivi, serbet kivamina gelinceye kadar bal ile tatlandirilarak karistirilir. Tedavi süresince hazirlanan serbetten, isitilarak günde üç bardak içilir. www.bitkiler.gen.tr
-* Rendelenmis limon kabuklan, yirmi dakika süreyle suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen siviya, surup kivamina gelinceye kadar papatya unu ilave edilerek bal ile karistirilir. Hazirlanan suruptan, tedavi süresince günde üç fincan isitilarak içilir.