Ceviz yaprağı faydaları oldukça fazladır ve şifalı bitkiler arasındaki yerini en güzel derman veren şifalı otlar olarak yer vermektedir. Ceviz yaprağının kan durdurucu ve bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi bir hayli fazladır. Ceviz yaprağı çayı sindirim sistemi rahatsızlıklarına, kabızlığa, iştahsızlığa ve kan temizliğinde oldukça etkili bir şifalı bitkidir, ayrıca ceviz yaprağı deri hastalıkları içinde kullanılan şifalı bitkiler arasındadır.
Ceviz yaprağı kaynatılarak egzama ve uçuk gibi rahatsızlıklar içinde kullanılabilir. Kemik çürümesi kemik zayıflığı ve erimesinde de kullanılan bu şifalı otun bir hayli fazla yönde iyileştirici özelliği olmakla beraber tüm bunların yanında ise iltihaplı el ve ayak tırnaklarına da kullanılır. Uyuz hastalıklarına da bölgelere, taze ceviz yaprağının kaynama suyu ile yıkandığında kısa sürede düzelme görüldüğü kanıtlanmıştır. Bu suyla ile yapılan banyo ise ayrıca yıkamalarda ergenlik sivilcelerine iltihaplı egzamalar ayak terine ve kadınların akıntılarına iyi gelir. Ağız boşluğu ve diş eti iltihabı boğaz gırtlak hastalıklarında ise gargara yapılmalıdır bu kaynamış taze ceviz yaprağı suyu ile.
Ceviz Yaprağı Çayı : Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır 4 ile 5 dakika arasında demlenir ve süzülür günde 2 ile 3 bardak kadar azami miktarda içilir.
Ceviz Yaprağı Suyu : İki avuç ince kıyılmış yaprak akşamdan 2 – 3 litre suya eklenir. Sabahleyin hafif ateşte 4 ile 5 dakika arasında kaynadıktan sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Gerektiği durumlarda bitki miktarı azami miktarda arttırılabilir.
Ceviz Yaprağı Tentür : Haziran ayı ortasında 20 kadar olmamış ceviz dörde bölünerek bir cam kavanoza koyulur ve üstüne 1 litre kanyak eklenir. Kanyak cevizlerin üstüne çıkmalıdır. Ağzı iyice kapanan kavanoz 14 gün boyunca bekletilir ve ardından süzülerek koyu renkli şişelere doldurulur. Gerektiği durumlara göre 15 ile 20 damla arasında alınır.