Dut yaprağı, 5 cm boyutunda, yüzeyinde ağaç dalları gibi yayılmış damarları olan dut gibi faydaları olan bir bitkidir. Dut yaprağının faydaları saymakla bitmez ateş düşürücü ve çay olarak kullanımında da idrar arttırıcı özelliği vardır.
Dut Yaprağı Sarması İçin Gerekli Malzemeler
Taze beyaz dut yaprağı
2 diş sarımsak
2 adet soğan
yarım su bardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates ve biber salçaları
nane, karabiber, kimyon istediğiniz baharat türü
10-15 dal maydanoz
Zeytin yağı
Dut Yaprağı Sarması Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle yemeklik olarak doğranmış soğan ve sarımsağı zeytin yağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pirinç ve bulguru ekleyerek birlikte karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra 1 su bardağı su koyunuz. Baharatları ekleyerek soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra dut yapraklarını bu harç ile sararak tencereye diziniz. Dizdikten sonra üzerine zeytin yağı gezdirerek 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakınız.