Gereken Sifali Bitkiler:
Papatya çiçegi, Kurt pençesi kökü, Kekik, Sedef otu, Pelin otu, Bal
Hazirlanis Sekli:* Kurutulmus papatya çiçegi on dakika süreyle kaynatilir. Elde edilen su dinlendirildikten sonra bir fincan yudum yudum içilir.
* Kurt pençesi kökü kaynar suda kaynatildiktan sonra süzülür, hiçbir yan tesiri olmayan bu çaydan dört bes su bardagi içilir.
* Kekik, salatalara bol ve taze dogranarak yenir.
* Ezilmis taze sedef otu suyu kaynatildiktan sonra süzülür. Bir çay bardagi suya bir yemek kasigi bal ilave edilerek iyice karistirilir. Günde üç defa 1-2 yemek kasigi içilir.
* Bir doktor tavsiyesi sarti ile, kurutulmus pelin otu, suda kaynatilir. Elde edilen su dinlendirildikten sonra çay kasigi ile içilir. Günde en fazla bir su bardagi alinmalidir.