Sizlere bugün lezzetli bir ot yemeğini tarif edeceğiz:
Malzemeler
2 demet deniz fasulyesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
Deniz fasulyelerininin köklerini ve kalın saplarını koparıp atın. Bol suda birkaç kez yıkayın. Bir yandan büyük tencerede 4 litre kadar su kaynatın. Deniz fasulyelerini yaklaşık 10 dakika haşlayın. Süre sonunda birini yiyip pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Geniş bir kaba bolca soğuk su dökün. Pişen deniz fasulyelerini bu suya alın. Bunu renklerini yeşil bırakmak için uyguluyoruz.
Tavaya zeytinyağını dökün ve ısıtın. Deniz fasulyelerini de ekleyerek 2-5 dakika harmanlayın.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Tereyağını kızdırıp içinde pul biberi kavurun.
Servis tabağına deniz fasulyelerini yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve biberli yağı dökün.