Çakşır Türkiye’nin Adana, Mersin ve Hatay bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir. Kökleri kurutulduktan sonra toz haline getirilir sonra bal ile karıştırılarak alınır ise insanın cinsel gücünü artırır. Birleşimindeki eter yağ türevleri % 0,6-0,8 arasındadır ve kullanılış şekli yukarıdakine benzer.
Çay: Çakşır kökünden 2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.
Çay Harmanları;
Gökçek Erkeklerin cinsel gücünü artırıcı çay;
>50 gr Çakşır kökü
>20 gr Laden otu
>20 gr Ginseng kökü
>20 gr Eğri kökü
Erkeklerin cinsel gücünü artırıcı çay;
>50 gr Çakşır kökü
>30 gr Ginseng kökü
>15 gr Eğri kökü
>5 gr Adamotu kökü
Kadınların cinsel gücünü artırıcı çay;
>50 gr Çakşır kökü
>25 gr Hayıt tohumu
>25 gr Süpürge otu
Kadınların cinsel gücünü artırıcı çay;
>50 gr Çakşır kökü
>25 gr Laden otu
>25 gr Hayıt tohumu,
Yan tesirleri: Bilinen bir yan tesiri yoktur.