Enginar, düşük kalorisi sebebiyle pek çok diyet listesinin başlarında bulunur. Özellikle sindirim sistemine ve toksinleri temizlediği için karaciğere çok iyi gelir.
Enginar çayı nasıl hazırlanır?
Enginar çayı, enginarın 1 saat suda kaynatılmasıyla elde edilen bir çay tarifidir. Sapını kestiğiniz enginarı kaynayan suya atarak 1 saat pişirebilir ve hazırladığını suya bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
Enginar çayının faydaları
Enginar çayı şişkinlik, kabızlık, ishal, kusma ve kötü kolesterole iyi gelir. Mide ekşimesini azaltır ve karın ağrısını hafifletir. Kan şekerini düşüren enginar çayı karaciğer fonksiyonlarını artırarak toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. İdrar söktürücü özelliğiyle boşaltım sistemini de destekler.