Son zamanlarda organik ürünlerinde hayatımıza girmesiyle bitkilere verilen değer biraz daha artmıştır. Bu nedenle bitkisel kürler hakkında genel bir yazı hazırladık sizlere. Ufak notlar şeklinde bu önerileri not alıp uygulayabilirsiniz.
-Çilek kökü,oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları içilmesi tavsiye edilir.
– Kabukları soyulmadan havuç ve turp rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon katılıp salata halinde yenilmesi tavsiye edilir.
– Günde 3 çay bardağı pancar suyu içilmesi ve kırmızı pancarın bolca yenilmesi tavsiye edilir.
-Yer elmasının haşlanarak yenilmesi önerilir. bitkiler.gen.tr
-1 bardak kaynar suya, 4-10 gram maydanoz tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilmesi tavsiye edilir.
-1 bardak kaynar suya, 6-8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konulur. I 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilmesi tavsiye edilir.
-1 bardak kaynar suya2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-5 bardak içilmesi önerilir.
– 2 kilo suya, 30 gram enginar yaprağı, 1 su bardağı siyah üzüm, 1 kaşık pelin otu ufalanıp konulur. Orta ateşte 1 saat kaynatılır. Soğuyunca süzülüp, balla tatlandırılın Günde 3-4 bardak içilmesi ve bu işleme 10-15 gün devam edilmesi tavsiye edilir.
-1 bardak kaynar suya,3 gram zula otu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilmesi önerilir.