Ihlamur, aslında hepinizin bildiği gibi en çok kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri demlenip çay haline getirilerek tüketiliyor. Bunun için kullanılacak malzemeleri çeşitlendirmek de yine size düşüyor.
Sade bir ıhlamur çayı için gerekli malzemeler sadece şunlar: Bir tutam kurutulmuş ıhlamur ve 1 su bardağı kaynamış su.
Ihlamur çayı nasıl yapılır: Kaynatıp bir kenara aldığınız suyun içine ıhlamur yapraklarını ve çiçeklerini atın, yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde demlenmesini sağlayın. Ardından yaprakları ayırmak için süzün ve afiyetle için.
Ancak dilerseniz, diğer birçok şifalı malzemeden de destek alabilir, hazırladığınız bu çayın içine bal ya da tarçın gibi çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz tabii, tercih sizin.
Ihlamurun da kullanıldığı, bol malzemeli bir kış çayı tarifi isterseniz sizi hemen bağışıklık sistemini güçlendiren çay tarifimize doğru da alabiliriz.