Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini aralarında üzüm, nar ve kabak çekirdeği ile keten tohumundan elde edilen yağların, ülkenin hemen her yerinden kolayca temin edilebilebilir.
Antioksidan maddeler ihtiva eden ve soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağların makul fiyatlarda satılmaya başladığını ama karışım yağlara dikkat edilmesi önem taşır.
“Bu yağlar, koroner damarların iç yüzeyindeki parlak kaygan zemini hazırlayan endoteli koruyan antioksidan maddeler ihtiva etmektedir. Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesi, damar sertliğinin gelişmesini önlüyor. Antioksidan maddeler ihtiva eden bu maddeler, kişiyi, güneşin zararlı oksidan etkilerinden koruyor. Çünkü bu bitkiler, antioksidan maddeleri kendilerini güneşin zararlı etkilerinden korumak için raratılmış doğaya karşı kendini koruyor.
Merhaba bu damar sertliğine karşı her gün bir kaşık yağ hepsinden mi kullanılacak yoksa ayrı ayrımı acaba