Klorofilin Faydaları
Klorofil Nedir?
Klorofil yeşil bitkilere renklerini vren pigment
maddesidir.Bitkilerin fotosentez yapabilmesi için
gerekli enerjiyi güneşten alan madde
klorofildir.İnsanlar için kan neyse bitkiler için
de klorofil odur.Büyüme ve solumum gibi bir çok
fonksiyonda önemlidir.
İlginçtir ki klorofil insan kanının en önemli
maddesi olan hemoglobin ile kimyasal olarak
benzerlik arzeder.Tek fark,hemoglobinin merkez
atomu demir iken klorofilin merkez atomu
magnezyumdur.
Klorofilin Faydaları
1-Dokuların büyümesine ve iyileşmelerine yardımcı
olur.
2-Solunan havenın temizlenmesine yardımcı
olur.Sigara kullananlar için güzel bir takviye
maddesidir.
3-Etkin bir magnezyum kaynağıdır,hücre ve dokulara
daha fazla oksijen taşınmasına yardımcı olur.
4-Kalsiyum gibi ağır minerallerin ve cıva gibi
ağır metallerin vücuttan atılmasında faydalıdır.
5-Kırmızı kan hücresi yapımını artırarak dokulara
daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
6-Hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı
savaşır.
7-Ağız kokusunu önler,idrar söktürür,vücut
kokusunu önler.
8-Kanserojen maddelerin DNA ya bağlanmasını
engeller.
9-Taş oluşumunun engellenmesinde faydalı olabilir.
10-Damar tıkanıklığını engelleyici etkiye
sahiptir.
11-Yaraları iyileştirici özelliğe sahiptir.
12-Antimutajenik ve antikanserojen etkiye sahip
olduğundan vücudunuzu toksinlere ve ilaçların yan
etkilerine karşı korur.
Klorofil Kaynakları
Yeşil yapraklı bitkiler klorofil kaynağıdır.Bu
bitkilerin pişirilmesi bitkideki klorofilin büyük
bölümünü yok eder.Bu bitkilerin çiğ tüketilmesi ya
da ısırgan otu gibi bitkilerin kaynatılmadan
sadece demlenilerek tüketilmesi klorofilin hasar
görmemesi açısından daha faydalıdır.