Karanfil Çayı aşağıdakiler için devadır:
♦ Ağrıların azalmasını sağlar – karanfil güçlü bir analjeziktir
♦ Mukus parçalayıcı etkisiyle balgam söktürücü olarak işlevseldir
♦ Dumanı tüten bir fincan kokulu çay, şişliklerin azalmasını sağlar (konjesyon azaltıcı)
♦ Strepkokokal boğaz ağrısını giderir ve bademcik iltihabını tedavi eder – ağrıyı gidererek, antiviral ve antibakteriyel bileşenlerle bir yıkama sağlar Bitkisel
Konjesyon: Toplardamarlardaki kanın dönüşünün engellenmesi veya yetersizliği sonucu kanın organ veya dokuların bir bölgesinde veya tamamında birikmesi.
Karanfil sadece tadı için bile bitki çaylarına ek olarak katılabilir. Sadece tadı enfes olmakla kalmaz, karanfil aynı zamanda yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde de kullanılagelmiştir. Küçük bir paket karanfil tohumunun çok kuvvetli bir antiviral, mantar öldürücü, antimikrobik, antioksidan, ve anti-inflamatuar (iltihaplanmayı önleyici) etkisi vardır.
Yetiştirilmesi: Karanfil, Endonezya, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka ve Madagaskar’a özgü çiçekli ve yaprak dökmeyen yerli bir ağacın kurutulmuş tomurcuklarından elde edilir. Genellikle ithal edilir ve ne yazık ki, başka iklimlerde ya da sera ortamlarda yetiştirmek kolay değildir.
Uyarı: Yüksek miktarda karanfil tüketimi kana idrar karışması, ishal, mide bulantısı, baş dönmesi ve karaciğer hasarına neden olabilir.