Kereviz Yemeğinin Tarifi

Kereviz, maydonozgil familyasından olan, 1 m kadar boylanabilen, çiçekleri beyazımsı renkte, 2-3 mm çapında olan iki yıllık bir bitkidir. Kökü, sapları ve yaprakları kullanılır. Roma döneminden beri şifa olarak kullanılmaktadır. Kalorisi düşük olduğu için kilo vermek isteyenlerin kullandığı bitkilerden biridir.

Kereviz Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
2 adet havuç
2 adet orta büyüklükde kereviz ve iyice yıkanmış yeşil yaprakları
1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Tuz, zeytin yağı
Kereviz Yemeğinin Tarifi
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Öncelikle 1 adet soğanı soyup yemeklik olarak doğrayınız. Ardından zeytin yağı ile kavurup daire olarak dilimlenmiş havuçları içine atınız. Daha sonra soğan ve havuçları karıştırıp yumuşaması için de kapağını kapatınız. Havuçlar yumuşadıktan sonra salça ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Ardından küp küp doğranmış kerevizleri ve 4-5 santim doğranmış yapraklarını ilave ediniz. Ancak kerevizler çabuk kararacağından dolayı ya en son ekleyiniz ya da limonlu suda beklettikten sonra ekleyiniz. Ekledikten sonra malzemelerin sınırını geçmeyecek şekilde bitkiler.gen.tr tam yüz yüze bakacak şekilde su ekleyiniz. Daha sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatınız. Yarım saat kısık ateşte pişip fokurdadıktan sonra ocaktan alıp servise hazırlayabilirsiniz. Yanına servis olarak pilav ya da yoğurt ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir