çökelekli börek tarifi

Peynirli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

6 adet yufka.
Sosu İçin:

3 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt.
İçi İçin:

1 adet soğan,
1 kase beyaz peynir,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı,
Susam,
Çörek otu.

Peynirli Yufka Böreği Yapılışı

İçi için; soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya tereyağını, soğanı koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
Daha sonra içine kırmızı pul biberi ilave edip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyunca beyaz peyniri ilave edip, peyniri ezerek karıştıralım.

Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı kırışık şekilde serelim.
Üzerine bir şey sürmeden ikici yufkayı da yerleştirelim.
Sonra yufkanın her yerine eşit olacak şekilde peynirli harçtan serpelim.
Kalan yufkaları da üst üste kırıştırarak yerleştirelim ve istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.

Sosu için; bir kaseye yumurtaları, sütü, sıvı yağı, yoğurdu koyalım ve çırpalım.
Hazırladığımız sosu böreğin üzerinde gezdirelim ve yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
Daha sonra böreğin üzerine yumurtanın sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpelim.
Peynirli Yufka Böreğimizi önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir