Lahanagiller familyasından olan Alabaşın, Amerika, Orta ve Kuzey Avrupa gibi ülkelerde tüketimi oldukça yaygındır.
Son yıllarda ülkemizde de üretilmeye başlanan bitki, Marmara ve Karadeniz Bölgelerinde yetiştiriliyor.
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bitki, düşük kalorisi ile dengeli beslenmede ideal bir gıda olarak kabul edilmektedir. Başta akciğer ve kalın bağırsak kanserleri olmak üzere, birçok kanser türüne karşı önleyici özelliğe sahip olan alabaş; astım, kanser, katarakt, yüksek tansiyon, böbrek taşı, gözde leke, sinir bitkiler.gen.tr sistemi hastalıkları ve felce karşı da oldukça faydalıdır.
Alabaş; A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Bol lifli bir yapıya sahip olan bitki; selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum açısından da zengin bir içeriğe sahip.
Alabaş çok faydalı olmasının yanı sıra, bolca tüketildiğinde bazı sorunlara da yol açabilmektedir.Haftada 3-4 kereden fazla yenildiğinde bedenin iyot emilimini azaltabileceği için beraberinde iyotça zengin besinler ve iyotlu tuzun da tüketilmesi gerekiyor.
merhaba öncelıkle bu calışmalarınıza emegı gecen lere tskklerımı ıletır elınıze yuregınıze saglık allahım her ısınızde kolaylık versın daım kılsın ….
biz teşekkür ederiz sitemizden memnun kaldığınız için.